Баскетболният национал Калоян Иванов и неговият Кахасол Севиля ще гонят титлата във втория по сила турнир на Стария континент- Еврокъп. „Доволен съм. Това е голям успех за самия отбор и за мен. Това ми е първата година, когато се състезавам в отбор, който се бори за нещо в Европа и успяхме да стигнем последната фаза. Хайде, да кажем предпоследната, защото да кажем финалът е последната. Доста съм доволен от класирането за Финална четворка на Еврокъп, надявам се и винаги съм смятал, че можем да спечелим турнира. Започнахме доста колебливо и имаше шанс да отпаднем, но така се стекоха обстоятелствата, че успяхме да се класираме”, коментира Калоян Иванов пред Гонг от Испания.

„Ролята ми в отбора не е такава, каквато смятах, че ще бъде, но треньорът е видял това в мен, използва ме повече в дефанзивен план. Нямам толкова офанзинвни функции в отбора, но той ми гласува доверие и играя доста. Тази година така са тръгнали нещата, добре се справяме и няма как да не съм доволен, защото това дава някакви резултати”, каза още Иванов и добави по повод представянето на тима му във вътрешното първенство:

„Малко по-разочароващо е представянето ни в първенството, защото целите бяха да се класираме на Купата, а не можахме да го направим. Бяхме на една победа зад границата за класиране на Купата – първите осем и сега другата цел е класиране на плейоф. За жалост наистина имаме малшанс в последните няколко мача. Имаме шансове, но ще е доста трудно. Ще се борим до края и ще видим какво ще стане. Всичко е възможно.”

В последния кръг Кахасол игра срещу Валенсия на Светислав Пешич, а Калоян сподели: „Видяхме се със Светислав Пешич. Поговорихме за десетина минути. Основна тема на разговори ни бе за жалост смъртта на Мишо Михов. Той беше доста разстроен от това. Поговорихме за това, че това бе един човек много важен за баскетбола и за България бе един човек, който правеше много за баскетбола. Говорихме за това, че това ще е голяма загуба за нас. След това говорихме за лятото и той каза, че отново ще бъде на линия да помага на отбора, на Росен Барчовски. Не сме говорили нищо конкретно кога ще идва в България или как ще се провеждат лагерите. Сигурно ще се говори след края на сезона. А и той е доста зает. Има важен мач за влизане във Финалната четворка на Евролигата. Смятам, че сега е концентриран върху това. Иначе е добре, доволен е от това, което прави неговият отбор и наистина тук в Испания са страшно позитивни към работата, която той направи, откакто дойде във Валенсия.”

Колкото до кончината на президента на българската федерация Михаил Михов, Иванов добави още: „Смятам, че сега тепърва ще се разбира колко ценен е бил Михов за федерацията по баскетбол. Той като всички хора е имал хора, които го подкрепят и хора, които го критикуват, но той направи страшно много за баскетбола. Със сигурност ще се отрази негативно и се надявам този, който застане на негово място да си даде сметка, че федерацията не е машина за пари или просто да отидеш там да си на заплата. Тя е място, където трябва да си дадеш душата, както го правеше Михов, защото той беше страшно позитивен човек и изживяваше всеки момент. Той живееше с баскетбола. Надявам се този човек, който застане на негово място да може поне на половина да милее за баскетбола.”

За брат си Деян Иванов, който играе в Италия, Калоян заяви: „С брат ми се чуваме доста често. Добре е. Отборът му напоследък в първенството не върви доста добре. Направиха една поредица от загуби и не могат да намерят ритъма, който имаха в началото. Надявам се в оставащите мачове да успеят да запишат добра серия и да се класират за плейофи, защото и те имат шанс. Според мен той прави един доста добър сезон. Да кажа най-добрия сезон за кариерата си досега. Треньорът му дава доста шанс и му гласува доверие, и смятам, че тази година наистина попадна на хубаво място. Просто се получи добра ситуация за него. Добре е. Сега е в България за един ден. Отиде да си оправи документите, защото си беше изгубил цялото портмоне.”