Три месеца преди да навърши 25 години един български баскетболист казва, че се чувства добре в настоящия си тим,а и хората са доволни от него. Името му е Илиян Евтимов и въпреки че има френски паспорт, България си остава неговата родина. 201-сантиметровото крило прави отличен сезон в немския Дойче Банк Скайлайнърс. Клубът му отпадна без нито една победа от купа УЛЕБ, но се бори за влизане в плейофите и добро класиране в Германия.

„Бях в контакт с ЦСКА София през лятото, но както знаем, не се получи. Имаше разговори, но не успяхме да ги финализираме. Тук хората са доволни от мен, а и аз съм доволен от себе си и от моя клуб”, връща се Илиян към изминалата година, но продължава:

„Тук е много приятно. Франкфурт е хубаво място. Отборът е тип-топ, разбирам се с треньора и ми харесва много тук. В купа УЛЕБ беше трудно, защото бяхме в най-тежката група и изгубихме много мачове с 1 и 2 точки, а накрая се оказа, че нямаме победи. В Германия се борим да влезем в първите осем. Тази година е много важна за нас. Баскетболът е много важен във Франкфурт. На мачовете ни идват по 4-5 хиляди души и е много интересно. Имаме хубава зала и добра организация. Надеждите ни са за добре класиране, но първа трябва да влезем в плейофите”, разказва по-малкият брат от фамилията Евтимови.

„В Германия е по-различно, отколкото в Италия или Испания. Тук лигата е по-бърза и по-атлетическа, няма ограничение за американците. Повече клони към университетския баскетбол, отколкото към европейския. Има добри отбори и това си личи в УЛЕБ. Смятам, че направих много добър избор. Мануел и Лучано Капикьони ми помогнаха много”, коментира още Илиян и споделя, че следи всеки мач на по-големия си брат Васко с испанския Валядолид по интернет: „Нямам испанска телевизия, но следя двубоите по интернет. Той прави добър сезон, а знаете, че испанското първенство е най-якото и има много силни отбори.”