Националът Йордан Бозов сподели, че се чувства добре в испанския си клуб Бургос, въпреки че отборът му не се представя много успешно от началото на шампионата във втора дивизия. Бозов и приятелката му Теодора Петрова дадоха специално интервю за предаването Гол линия и разказаха за съвместния им живот в Испания.

 

„На последно място в лигата сме, но има още доста време до края на сезон и ще видим какво ще стане.

 

„Тук в Испания не те задължават на всяка цена да печелиш всеки мач, няма го това напрежение. Гледат ни по 5000 човека, хората идват да се забавляват, да изживеят една приятна вечер, спортът е забавление.”

 

„АСВ лигата е може би най-високото ниво в света в НБА. Много хора мислят, че дори тук отборите от втора дивизия не са от висока класа, но не е така. Има отбори с бюджети от по 2-3 милиона евро и зали за по 6-7 хиляди зрители, дори за 10 хиляди и те се пълнят.”

 

„Много съм щастлив и съм много благодарен на хората от агенция Интерперформансис, които свършиха много работа през последните месеци и направиха почти невъзможни неща за мен.”

 

Запитан дали следи българското първенство и какво мисли за младия Божидар Аврамов, Йордан Бозов заяви:

 

„С изключение на това, че се знае кой ще бъде шампион, ни очаква едно много интересно първенство. Чувам се с много приятели баскетболисти и с треньора на Левски Любомир Минчев.”

 

„Това момче ми направи впечатление още преди доста години преди една тренировка във Варна. Тогава трябва да е бил на 14 години и още тогава личеше, че има огромен талант и че го очаква добро бъдеще. Тук отзивите за неговото представяне в Памеса са доста добри.”

 

„Още е много рано да се каже, защото първо трябва да видим, какъв ще бъде жребият, но съм оптимистично настроен”, каза юношата на ЦСКА за шансовете на националния отбор да се класира на Евро 2009.

 

„Със сигурност няма да бъде далеч от всички приятели и роднини, няма да е тук в Испания, ще бъде на наше игрище”, отвори Йордан Бозов на въпрос, дали вече мисли за сватба с дългогодишната си приятелка Теодора Петрова.