Вече на 18 години младокът Божидар Аврамов привлича все повече погледи и в Испания, и в България. Юношата на Черно море облече екипа на Памеса Валенсия и все по-често попада в мъжкия тим на клуба, а получава и по няколко минути на терена в най-важните срещи. Божо се появи на паркета и снощи във Валенсия при успеха над Задар и класирането за Топ 8 в купа УЛЕБ. На четвъртфиналите Памеса ще се изправи срещу друг испански отбор – Ховентут, в първия си мач в Торино.

„Бихме, защото преди мача всички имахме уникално настроение. Може би това беше ключът към успеха над хърватския КК Задар. Не съм гледал такъв мач на живо. Беше уникално. Атмосферата беше страхотна”, сподели щастливият Аврамов, който обаче допълни, че в тима не са празнували бурно, защото вече мислят за срещите от вътрешния шампионат. „Няма време за празнуване. С всички гледам да се развивам добре”, коментира още българинът.

„Не сме си поставяли конкретни цели, гледахме мач за мач. Мисля, че затова успяхме да се класираме за Топ 8. Няколко пъти играем с Ховентут и паднахме, но защо да не ги бием точно сега. За мен е добре, че всичко става стъпка по стъпка. Не съм се и надявал, че ще играя в мъжкия тим , когато дойдох в Испания”, разказва Божидар и споделя, че на рождения си ден – 8-ми март, си е пожелал просто да е жив и здрав. „Каквото ще стане - ще стане”, отсича 18-годишният ни баскетболист.

„Памеса Валенсия е печелила купа УЛЕБ и преди, така че защо това да не стане пак. Вярвам в момчетата и сме готови на всичко, за да спечелим трофея”, категоричен е Божидар и добавя, че целта във вътрешното първенство е възможно най-предно класиране преди плейофите.

Интересен факт е, че на потника на българина пише „Божидар”, а не фамилията „Аврамов”. „Аз пожелах така. Исках да променя нещо, защото с националния винаги пише фамилията. На мен ми харесва”, коментира Божо, който сподели още, че не се замисля дали ще попадне в разширения състав на мъжкия ни тим, а по-скоро за предстоящото Европейско при по-малките.