Олимпиакос с Александър Везенков стартира новия сезон в Евролигата със страхотна победа над Барселона като гост с 80:70. Българският национал изигра поредния си много силен мач и беше най-резултатен в срещата с 20 точки за почти 28 минути на паркета в "Палау Блауграна". Към актива си той добави и седем борби.

Гръцкият гранд наложи волята си след силна втора и трета четвърт, където натруп двуцифрен аванс. През последния период Янулис Ларендзакис избуха с четири тройки, което се оказа достатъчно за успеха.

БГНЕС
10 снимки

Джоел Боломбой имаше силно включване от пейката и завърши с 12 точки за победителите, а с толкова остана и Ларендзакис. Алек Питърс добави още 10 точки, а Айзея Канаан – 9.

За Барселона най-резултатен беше Нико Лапровитола с 16 точки. Никола Калинич завърши с 11 точки, а Кори Хигинс остави зад името си 10 пункта.

Първата четвърт премина с поделено надмощие, а каталунците имаха аванс от 16-13 след 10 минути игра. Гръцкият гранд затегна защитата, а в същото време Везенков и компания се активизираха и атака и на полувремето имаха аванс от 28:34. Българският национал реализира 10 точки преди голямата почивка.

В трета четвърт играта вървеше кош за кош, докато Олимпиакос не направи серия от 10:0, за да поведе с 57:47. В началото на последния период гърците поведоха и с 11 точки при 49:60, но с няколко добри стрелби Барселона намали на 59:65.

Четири минути преди края Янулис Ларендзакис с втората си тройка в последната четвърт даде аванс на своите от 59:68. С третия си точен изстрел от зоната за три точки Ларендзакис реши всичко в мача две минути преди сирената, извеждайки своя отбор напред с аванс от 9 точки 0 62:71. Нова тройка на Ларендзакис и четири точки на Везенков оформиха крайното 70:80.