Отборът на Олимпиакос, с българския национал Александър Везенков в състава си, отпътува за Истанбул, където утре от 19.15 часа българско време ще гостува на Дарушафака в среща от 15-ия кръг на Евролигата по баскетбол за мъже.

23-годишният Везенков заяви преди срещата, че всички в Олимпиакос трябва да са концентрирани през всичките 40 минути на двубоя.

"Ние сме професионалисти, свикнали сме с този ритъм през годините, така че това, което трябва да направим, е да потрудим здраво и да спечелим този мач", заяви българският баскетболист.

Турският тим има нов треньор. Това е 48-годишният Селчук Ернак.

"Трябва да сме концентрирани през всичките40 минути, за да спечелим. С промяната на треньора се вижда, че Дарушафака играе по-здраво. Това е отборът с най-много спечелени борби борби в нападение в Евролигата. Това е нещо, на което ще обърнем сериозно внимание. Трябва да контролираме ритъма на игра и да сме агресивно. Трябва да направим точно това, което направихме в последния мач срещу Перистери - да играем 40 минути здраво и интензивно. Всички сме готови за много труден мач", допълни Везенков.

Олимпиакос се намира на пето място в класирането на Евролигата с баланс от 9-5, докато Дарушафака е на последната позиция с 1-13.