Отборът на Левски Лукойл записа пета победа за сезона в Балканската лига, след като не срещна проблеми срещу черногорския Ибър Рожае за крайното 95:53 точки.

В часовете преди мача стана ясно, че тимът Константин Папазов прави нов трансферен удар.

"Сините" привлякоха бившия баскетболист на Берое Омари Гудул, научи bgbasket.com.

23-годишният център се подвизаваше в България през миналия сезон с екипа на старозагорци.

До края на редовния сезон в Балканската лига Левски Лукойл ще изиграе още два домакински мача. Още в четвъртък тимът приема състава на Башкими, а на 13 март играе срещу Академик Бултекс 99.

Участие в мача срещу Ибър не взеха Станимир Маринов и Джъстин Нокс. Американецът изобщо не бе в зала "Универсиада" и се разделя с отбора.

"Сините" взеха двуцифрен аванс още преди края на първата четвърт, като само в началните 10 минути десетима играчи на Левски вече се бяха появили на терена.

Серия от 18:0 за Левски на старта на втората част на практика предреши нещата, като разликата стигна 27 точки и не падна до почивката. Домакините се радваха на фантастичен процент на стрелба, като за първото полувреме бяха нанизали вече 11 от 17 стрелби.

След бързо преминала първа половина от срещата, Левски водеше с 54:26 без проблеми.

В третата част, също преминала бързичко, "сините" се откъснаха с разгромен аванс от 38 точки, а в четвъртата поведоха и с 42, при каквато разлика дойде и краят на двубоя - 95:53.

Неманя Милошевич завърши с 20 точки и 10 борби, Божидар Аврамов реализира 16, а Алекс Симеонов и Николай Стоянов добавиха по 13 точки.