Старши треньорът на баскетболния Лукойл Академик Тони Дечев си пожела сериозна подкрепа от трибуните и успех срещу румънския Орадеа във втория кръг на квалификациите за Шампионската лига на ФИБА Европа.

Шампионите посрещат румънците на 4-и октомври от 18 часа в зала "Универсиада", а реваншът е на 6-и в Румъния. Победителят ще влезе в групите на Шампионската лига, а загубилият ще играе в състезанието за Купата на ФИБА Европа.

По повод завръщането на Лукойл Академик в зала "Универсиада", Дечев коментира: "Миналата година нещата не се получиха така, както очаквахме при домакинствата ни в Арена Ботевград. Смятаме, че софийската публика е зажадняла за баскетболни мачове."

"Смятам, че работата по селекцията през лятото ще ни донесе желания резултат. Има още неща, които трябва да се изглаждат", добави още Тони Дечев.

"В контролите се опитахме да изградим стил на игра, което обаче иска повече време. Избрах да играем срещу по-силни противници, защото Лукойл Академик няма нужда да играе срещу отбори, които да побеждава с 20-30 точки в контролите. Смятам, че успяхме да си направим необходимите изводи и анализи от проверките. Сега вече мислим изцяло за Орадеа", сподели още наставникът на "студентите".

"Сигурен съм, че ако побеждаваме, залата ще се пълни. Ако влезем в групите на Шампионската лига, в София ще дойдат много качествени отбори", заяви още Дечев.