„Не може да се каже с една дума защо загубихме. Трябва да направим анализ. Това е най-добрият мач на Химки досега от началото на сезона. Играха на високо ниво и с голям процент успеваемост, наказваха всяка наша грешка. Имахме някои проблеми. Както казах и миналия път играем все по-добре и можем да очакваме занапред да играем още по-добре, за да победим”, уверен бе старши треньорът на Лукойл Академик Оливер Костич след загубата на „студентите” от Химки във втория кръг на турнира Еврокъп.

„Три части играхме съвсем равностойно с Химки. Накрая те използваха нашите грешки. Ние имахме възможност няколко пъти да завършим атаки, но не успяхме. Това е баскетболът”, каза още Костич.

„Знаете, че от 10 дни сме в пълен състав. Имахме много контузии и е нормално някои играчи да не са в най-добрата си форма. Но сме в такъв период сезона. В началото на сезона реално нито един отбор не е в най-добрия си ритъм. Вярвам, че всеки от тях ще влезе в най-добрата си форма и ще сме в по-добра ситуация”, коментира сръбският специалист.

„Пак казвам, че Химки е абсолютният фаворит в нашата група. Това е отбор, правен за Евролигата. Не успяха в квалификациите, но реално това е същият отбор. Техните амбиции са там. И играейки с такъв отбор, на такова ниво и да си практически равностоен на тях, това показва, че работим добре и да сме на добър път. Само време трябва, за да започнем да побеждаваме, което е и нашата цел”, заяви още Оливер Костич.