Баскетболният ни шампион Левски посреща сръбския Мега Визура довечера от 19 часа във втория си мач от Адриатическата лига. Двубоят ще се играе в зала „Универсиада“ и е първо домакинство на „сините“ в престижния регионален турнир. В състава на Левски се завръща американецът Брендън Хийт, който не игра в дебютния двубой срещу Цървена звезда, въпреки че пътува до Белград.

„Готови сме за мача. След първата среща, в която гостувахме, се надяваме в нашата зала да се представим по-добре срещу един млад отбор, който реално може да има опит като участие в Адриатическата лига, но не и като играчи, които да имат по-голям опит от нас, за разлика от тима на Цървена звезда. Оптимисти сме, подготвили сме се добре и момчетата се отърсиха от шока. Независимо,че се държахме 27 минути като равен с равен със Звезда видяхте, че все още не можем да се противопоставим на сериозните отбори, които имат традиции и опит в силните лиги, в които те участват“, заяви помощник-треньорът на Левски Тони Дечев пред bgbasket.com.

„Това са млади сръбски таланти. Отборът е собственост на един от най-известните сръбски мениджъри, който е намерил поле за изява на тези играчи да играят в силна лига и да се развиват. Това е интересното на този отбор. Те са млад състав с млад треньор, съвсем различен стил на игра от класните отбори, но това също има своя чар. Наблюдавахме мача, който те изиграха срещу МЗТ Скопие, който беше с много силни техни изяви и редуване на спадове, което доведе до изравняване на играта им в продължение. Наистина са интересен отбор, съставен от много талантливи млади играчи, които са национали“, заяви Дечев по адрес на днешния съперник на Левски сръбския Мега Визура.

„Най-важното за нас е подкрепата на публиката. Поставили сме си за цел да засилим интереса към баскетбола. Идеята ни да участваме в тази лига беше и това. Да доведем други отбори, от друго ниво, различни от това, което е свикнала да гледа българската публика и това да предизвика интерес,за да се опитаме да напълним повече залата, отколкото до сега сме го правили“, добави Тони Дечев.