„Бяхме много подготвени за този мач. Искахме да нападнем двамата им високи играчи и наистина се получи, защото направиха фаулове. Това е много важна победа”, заяви баскетболистът на Лукойл Академик Александър Янев след третия успех на шампионите в турнира Еврокъп. Янев завърши с 10 точки и 4 борби.

„Имаме още два мача, които трябва да вземем задължително. Имаме 100% шанс да продължим в следащата фаза”, каза още Янев, а  по повод последния двубой във вътрешното първенство, който бе загуба от Балкан, баскетболистът коментира:

„Загубата от Балкан беше тежка, но това ни мобилизира да играем по-отборно и по-силно в защита, защото това ни куцаше. Чувствам се много добре. Предпочетох да играя в Лукойл, заради този турнир. Силно се надявам да продължим в следващата фаза, което ще е голям плюс.”

За предстоящото дерби с Левски на 8-и декември в малката зала на Арена Армеец, Сашо Янев сподели: „Наистина важен двубой в България. Президентът ни има рожден ден тогава. Мисля, че ще се подготвим много добро. Лошото е, че играем в малката зала. Мисля, че ще има повечко хора и няма да има място, но това не е проблем. Надявам се да се получи добър мач за зрителите. Малко е тежко в този ритъм, но с добри изяви и каро възстановим няма да има проблем.”