Капитанът на българския младежки национален отбор Павлин Иванов призна, че се е зарадвал на жребия за Еврокъп, който изтегли неговия Будучност Подгорица срещу българския шампион Лукойл Академик. Това ще даде възможност на родния талант за първи път да се срещне с български клуб, а и да играе клубен баскетбол, на мъжко ниво в България. Юношата на Тигър Ямбол прекара последните години в школата на Бенетон Тревизо, преди през лятото да подпише професионален договор с Будучност.

„Лукойл е много силен тази година, знам, че направиха добра селекция,“ коментира Павлин след жребия. „Определено е много приятно, че се паднахме заедно в една група, и ще е предизвикателство да играя срещу български отбор за първи път.“

„Не знам много за Шарлероа, но Билбао със сигурност е големият фаворит в групата. Въпреки че се надявам Будучност да се бори и за първото място, може би по-скоро битката ще е за втората позиция, и то между нас и Лукойл,“ добави Иванов.

„Чувствам се много добре в Подгорица, тренирам много здраво, и съм съсредоточен само върху подготовката си. Надявам се, когато започнем участието си във всички състезания, да получавам повече игрово време, но съм доволен от възможността да развивам доказан клуб като Будучност,“ завърши Павлин Иванов, който игра в контролите на черногорския шампион, но в трите официални мача, в Адриатическата лига, досега остана на резервната скамейка. Будучност тепърва стартира участието си в Еврокъп, а от втората част от сезона – и в местното първенство.