Най-добрият играч на Галил Гилбоа Джамар Смит изчетка сериозно своя съперник от състава на Левски Марко Маринович. Утре двата отбора ще се изправят един срещу друг във финала на Балканската лига, за втора поредна година.

И двамата не играха миналата година за същите състави, но сега са лидерите в тях, и утре от представянето им ще зависи голяма част от изхода на финала.

Джамар Смит сподели на официалната пресконференция преди битката в неделя: Турнирът има добри отбори, и четирите, които стигнаха до Финалната четворка, се представиха отлично дотук. Левски е много силен отбор. Знаем, че ще се хвърлят до последно, но ние всички сме готови.“

Помолен да коментира играта на Маринович, американският баскетболист на Галил заяви вдъхновено: „Докато идвахме насам си говорехме с треньора за това, което правих вчера, и се ядосвах на някои свои отигравания. И след нашия мач, когато гледах играта на Левски, се възхищавах на Марко Маринович. Винаги се опитвам да попия от по-опитните си съперници, особено когато са плеймейкъри, искам да стана като тях, да подобря своята игра в това отношение.“

Самият Маринович също похвали Джамар Смит, като призна, че той е много атлетичен, макар че не е типичен плеймейкър, се старае да влиза в наложената му роля, и го прави с желание и амбиция.