Наставникът на ЛукОйл Академик Любомир Минчев логично бе разочарован от инфарктното поражение на неговия тим от Уникс Казан в първия двубой за Юрокъп.

„При 15 точки за противника, нещата изглеждаха доста мрачни за нашия тим. Поздравявам отбора за това, че се бори и успя срещу такъв класен съперник да се върне в мача. Бяхме на косъм и ние си ги бяхме победили, но днес Господ не беше българин. Указанията за последните секунди бяха или да се направи фаул на центъра или да се пази и да не се направи фаул. За съжаление те извадиха късмет, но и това го има в спорта. Определено накрая ние имахме по-изгодната ситуация и един удар реши мача. Нямаме някаква определена стратегия. Искахме да гоним излизане от групата, а това минаваше през победа днес. Много трудно бихме победили този тим в Казан, въпреки че не е невъзможно, но е много трудно или да се противопоставим на фаворита Динамо. Съжалявам, много ми е болно. Това са най-сладките победи и най-горчивите загуби, а за съжаление днес ние сме от загубилите”, коментира Минчев.

Спортният директор Сашо Везенков каза след мача:

„За жалост така се случи, че загубихме. Ще поздравя момчетата. И на мен не ми се говори. Не е приятно, но го има. Това е баскетболът. Имаме някои проблеми в момента, главно по селекцията. Когато селекцията не е от най-доброто, тогава е трудно, който и да е треньор. Една победа би дала спокойствие, защото следващият мач е с Динамо и ние имахме доста време до Баронс да променим нещата. Сега с тази загуба в къщи нещата са малко по-сложни за продължаване в УЛЕБ. Бориха се момчетата, но един случаен кош ни лиши от победата.”