„Като за първи мач на международна сцена и независимо от последния ни мач – загубата от Балкан във вътрешното първенство, този двубой ще остане в историята, защото е първи”, заяви старши треньорът на баскетболния Берое Любо Минчев преди дебюта на тима в Балканската лига. Берое посреща косовския Сигал Прищина от 18 часа в Стара Загора в мач от първия кръг на турнира.

„Призовавам всички, които обичат спорта в Стара Загора да дойдат и да ни подкрепят в залата. Надявам се залата да бъде пълна и хората да останат доволни от видяното. Жребият не беше добър за нас, защото играем срещу шампиона, но все пак е добър тест”, добави още Минчев.

От този сезон екипа на Сигал Прищина носи българският национал Станимир Маринов. „За мен това е ново предизвикателство, нов отбор и нов треньор. В Стара Загора идваме с амбицията да защитим имиджа си на шампион в SIGAL-UNIQA Балканска лига. Няма обаче място за подценяване на съперника, много добре знаем срещу кого се изправяме. Любо Минчев е достатъчно известен в България, знае се, че неговите отбори играят здраво в защита и с бърза атака”, коментира националът и добави:

„ЗЩе подходим с респект към домакините, като целта ни е след края на срещата да имаме поне точка повече от тях. Очаквам да се получи един добър мач, тъй като интересът към баскетбола в последните години се увеличава. Предполагам, че и залата ще е пълна и е нормално да има известен домакински натиск от страна на Берое.”

„Очаквам да стане добър мач. Ние се готвим за всеки двубой еднакво и няма значение дали играем срещу шампиона в този турнир или срещу някой по-слаб отбор. Излизаме за победа, още повече че отбора ни напредва с всяка изминала седмица. Остава да започнем да го показваме в двубоите”, заяви баскетболистът на Берое Тихомир Желев. /БГНЕС