Баскетболният ни шампион ЛукОйл Академик е на една победа от втората фаза на турнира Еврокъп. Шансът за класиране напред е реален, да, но и определено труден за улавяне. „Студентите” вече победиха АСВЕЛ Вильорбан като домакини, но от тогава записаха три поредни поражения в турнира.

Всъщност след снощната загуба на ЛукОйл от Оостенде в Арена Армеец може би е най-добре да… замълчим. Пък и голяма полза от много приказки в момента няма. Баскетболистите на треньора Йовица Арсич много добре знаят, че с тази игра едва ли ще постигнат така желания успех във Франция. Защото не самата загуба буди чак такова притеснение- независимо от изхода снощи Академик трябваше да гони победа в последния кръг. Лошото е, че „студентите” бяха най-малкото неубедителни в представянето си срещу Оостенде и Валенсия в последните две седмици.

Така че, нека да почакаме. Поне до 20-ти декември. Тогава тоталният хегемон в родния баскетбол ще трябва да покаже заслужава ли да попадне сред най-добрите 16 отбора в Еврокъп и дали хубавите емоции за българските фенове от успехите в Белгия и над АСВЕЛ в София ще останат само спомен.