Лукойл Академик пак ще мине през трудния момент, на разочарование и изсмукана от пръстите мотивация. За един момент шампионът успя да обедини феновете в България, които в баскетбола така или иначе не се делят чак толкова рязко на клубна принадлежност, най-малко заради липсата на ЦСКА. Сега феновете пак ще са обединени – в груповото оттегляне от залата.

Ясно е, има фенове на Левски и останалите отбори, но повечето искаха и стискаха силно палци за успех на Лукойл срещу АСВЕЛ снощи. Това бе хубавото на цялата работа, както и доста пълните трибуни на “Армеец Арена“ в домакинските мачове от Еврокъп, и пожеланията от всички страни за победи, и желанието, което се видя в играчите на терена снощи.

Всичко хубаво обаче си има край, и той дойде. Лукойл изпусна огромния си шанс, както го стори и миналата година, още в квалификациите, срещу Арис. „Студентите“ загубиха спечелени мачове, които трябваше да решават в края, с характер. Те проявяваха характер, спор няма, но трябваше още, защото явно този не стигна.

Би било добре, да се опитаме да вдигнем духа на шампионите, но те ще трябва сами да се справят с проблемите. И да не чакат много от баскетболни специалисти, фенове, и така нататък... Защото в България е така, всички се радват на победите, но рядко някой ще те потупа по гърба за драматичните загуби...