Баскетболният Левски очаква хърватския Брод-Светлост от 19 часа в зала „Универсиада” във втория кръг на Балканската лига. „Сините” приемат тима от град Славонски Брод, след като в първия кръг разбиха черногорския Улцин с 81:58 точки. В другия двубой от тази група А утре Жрински Мостар е домакин именно на Улцин.

Останалите български участници в Балканската лига – Рилски спортист и Балкан играят срещите си от втория кръг на регионалната надпревара утре. Рилски спортист посреща македонския Фени Индустри от 17.30 часа в Арена Самоков, а Балкан е гост на черногорския Морнар в град Бар.

Рефери на срещата между Левски и Брод-Светлост пък са Огнян Йокич, Милош Коленсич и Гили Коен, а комисар на двубоя ще е българката Елеонора Рангелова. Съставът от Славонски Брод идва с нов старши треньор след като Зоран Калпич бе назначен на поста преди няколко дни. Хърватите започнаха сезона с Игор Ковачевич начело, но той бе освободен само седмица по-късно, заради слабия старт.

„Нямаше голям избор от свободни треньори и след като Калпич напусна тима си в Украйна, ние преценихме, че той е правилният избор. Той е млад и амбициозен, и има желание да се развива като треньор”, коментира изпълнителният директор на Брод-Светлост Ивица Кардум.