Селекционерът на българския национален тим по баскетбол Георги Младенов заяви след загубата от Израел с 84:100 точки, че на отбора му липсва опит и рутина, но състезателите са способни на много повече от това, което показаха.

„Ние вкарвахме първото полувреме, те ни вкарваха. Как да победим, като трябва ние да вкараме 110 точки. Смея да твърдя, че сме направили каквото трябва за скаутинга, но все едно за първи път ги виждаме. Нямаше и 30% от концентрацията и агресията от мача с Черна гора”, коментира Георги Младенов.

„Като, че ли с тези момчета играем по-добре навън. Имаме 7-8 човека дебютанти. Има напрежение, заради домакинската публика. Някой път нещата не се получават, но това е реалността. Тези момчета за бъдещето на българския баскетбол. Тук става дума за изкраждане на отбора и запазване на гръбнака на националния отбор”, каза още Младенов и добави:

„Не смятам, че днес отборът ни показа даже и 30% от това, което играхме срещу Черна гора. Сигурен съм, че момчетата искат. Всеки искаше да покаже нещо. Но липсва опит и рутина. Рано или късно някой трябва да направи първата стъпка и те го правят. Надявам се да не ги прекършим. Рано или късно те ще покажат това, на което са способни, а те са способни на много.”