Никола Батум направи най-силния си мач на Евробаскет 2013 в най-подходящия момент - на финала, който неговата Франция спечели, за първа титла в историята си. Французите тотално надиграха Литва, и напълно заслужиха трофея.

"Наблюдавахме ги, и знаехме, че трябва да играем страхотна защита срещу тях. Ключът бе да спрем техният плеймейкър, Мантас Калниетис, това бе моята задача, защото той е висок," сподели Батум за тактиката.

На нашия въпрос, дали това е бил неговият момент, след поредицата слаби мачове дотук на Европейското, Батум потвърди: "Да, това беше моят момент. И Тони (Паркър) ми го каза снощи, че е дошъл моят момент да блесна, защото се нуждаят от мен, че това ще е моят мач. Каза ми - покажи, че ние сме най-добрите в Европа, и го направих."

Никола Батум: Тони ми каза, че това ще е моят мач, и той беше

източник: Gong.bg, Мария Мицова

Преди двубоя, Батум обяви, че няма никакво значение какво са играли двата финалиста дотук, а само какво ще направят на финала: "Това бе най-големият мач в нашия живот. Имаш 40 минути да дадеш всичко от себе си, горд съм с представянето на всички. Всички си свършиха страхотно работата."

Това ли е най-хубавият момент в живота на Никола Батум? "Може би това е най-хубавият момент изобщо в живота ми. Със сигурност е най-хубавият момент в баскетболната ми кариера."