"Нашият отбор е едно семейство," заяви младата надежда на родния баскетбол Александър Везенков преди старта на европейските квалификации.

България е в група с Украйна, Словения и Косово, като директно за Евробаскет 2017 се класира първият от всяка група и най-добрите четири от вторите отбори.

"Вашите очаквания са различни от нашите. Ако играем на 100% от своите възможности, имаме голям шанс," коментира Везенков. 

"Първият мач е много важен, аз лично не съм притеснен," продължи той. България гостува на Украйна тази сряда. 

"За мен тези 14 момчета, които сме тук, са най-доброто, и заедно можем да се преборим. Знам, че накрая нещо добро ще се случи," завърши Везенков.

Двамата капитани на националния ни отбор - Асен Великов и Иван Лилов - бяха убедени, че подготовката е преминала повече от добре.

"Отборът е готов, трябва ни и малко късмет, за да успеем," заяви Великов.

"Най-важното е колективът, млад отбор сме, раздаваме си добре топката, и имаме голям шанс да се класираме. Аз не съм притеснен, хвърляме се, и се надявам да няма пренавити," отбеляза Иван Лилов.

Той сподели, че очаква с нетърпение да излезе пред родната публика в Ботевград с националната фланелка, и бе категоричен, че именно така адреналинът се вдига по-бързо.