Световният шампион Испания записа втора победа на Европейското първенство по баскетбол за мъже след успех над Грузия с 90:64 (18:16, 22:15, 31:16, 19:17) във втория си двубой от група А. Пред пълните трибуни на зала "Тбилиси Арена" испанците не се затрудниха срещу отбора на домакините, въпреки подкрепата на грузинските фенове. Съставът на Грузия инкасира второ поражение от началото на турнира.

Утре (неделя) Испания играе срещу Белгия, а домакините ще имат за съперник тима на Турция.

Двата състава изиграха равностойна първа четвърт, а до почивката испанците имаха превъзходство и водеха с 40:31, но не успяха да се откъснат с повече от десетина точки. 

Световните шампиони увеличиха оборотите в началото на второто полувреме и дръпнаха с 51:34 за по-малко от три минути. Към края на третата част авансът им доближи 20 точки, а с точна стрелба от дистанция Хайме Прадиля направи резултата 71:47 преди последната четвърт.

Баскетболистите на Испания контролираха напълно двубоя в заключителните 10 минути и се поздравиха с втория си успех на Евробаскет 2022. Най-голямата разлика в мача достигна 27 точки.

Уили Ернангомес бе най-резултатен за испанския тим с 14 точки и 7 борби, а Хайме Прадиля добави 12 точки и 2 борби.

За Грузия Рати Андроникашвили завърши с 13 точки и 4 борби.