Русия завърши с победа участието си на световното първенство по баскетбол в Китай. В среща от група "I" руснаците спечелиха с 69:60 срещу Венецуела и приключват с 3 победи и 2 поражения, докато отборът от Южна Америка също се разделя с шампионата, но с 2 успеха и 3 загуби.

Само 50.9 секунди преди края на двубоя руският отбор имаше преднина от над 10 точки, а времето не беше достатъчно за венецуелците да съкратят пасива си. Андреа Ворончевич се отличи със 17 точки и 9 борби в полза на победителите.

Съперниците се представиха слабо при стрелбата в първите две части и това логично доведе до слаба резултатност. Русия имаше аванс от 48:42 в последния период, която се оказа достатъчна за крайна победа.
Майкъл Карера се отличи с 19 точки за състава на Венецуела.

По-късно днес в другата среща от тази група играят Аржентина срещу Полша. Двата отбора вече се класираха напред в турнира.

В група "J" Италия победи Пуерто Рико с 94:89 след продължение. В хода на мача италианците изоставаха с 26 точки, но в последната четвърт вече водеха със 7 точки. Стигна се до крайното 83:83, при което дойде допълнителната част.

Марко Белинели се отличи с 27 точки в полза на "адзурите", а съотборникът му Данило Галинари добави още 22 точки. Клъч Родригес и Гари Браун отбелязаха по 13 точки за пуерториканския тим. Двата отбора също отпадат от Мондиал 2019. Италия има актив от 3 победи и 2 загуби, докато балансът на Пуерто Рико е 2-3.

По-късно днес играят Испания срещу Сърбия, които продължават в директните елиминации. В двубоите за разпределение на местата от 17-о до 32-ро на световното първенство Република Корея победи с 80:71 състава на Кот д'Ивоар, докато Тунис се наложи над Ангола с 86:84. /БТА