Двама американски баскетболисти, играчи на румънския клуб"Куза спорт Браила, бяха намушкани през изминалата нощ в заведение в Браила, съобщава агенция Аджерпрес.

24-годишният Даръл Бауи и 25-годишният Джоузеф МакКлейн, които пристигнаха да играят за "Куза Спорт" миналия месец, се намирали на терасата на заведение в града заедно със свои съотборници, където били нападнати с юмруци, бутилки и ножове.

Даръл Бауи е в тежко състояние с перфориран бял дроб.

Говорителката на Окръжната болница за спешна помощ в Браила Алина Някшу съобщи днес сутринта, че двамата американци са оперирани и стабилизирани. По-късно през деня говорителката информира, че пациентът в по-тежко състояние е транспортиран с хеликоптер в болница "Флоряска" в Букурещ.

Двамата спортисти са заявили на лекарите в Браила, че искат да бъдат прехвърлени в болница в САЩ.

Окръжният полицейски инспекторат е иззел видеозаписи от терасата на ресторанта, където е станал инцидентът и е започнал разследване по случая.

Американското посолство в Букурещ следи внимателно инцидента, съобщава още агенция "Аджерпрес".

Според източници, близки до разследването, един от основните заподозрени е представителят на местния престъпен свят Даниел Габриел Хусеин, известен с прякора "Дасаев", съобщава още агенцията.

"Дасаев" е бил осъден в миналото в Испания за сводничество и прояви на насилие.

Следователите са установили самоличността на всички участници в инцидента, а полицаите са тръгнали по следите им. /БТА