Президентът на БФ Баскетбол Георги Глушков обяви решението да бъде освободен Георги Младенов от поста старши треньор на мъжкия национален отбор. Той отчете и грешките при назначаването на Младенов.

"Аз отчитам за грешка отстраняването на Тити Папазов. Мога да го кажа съвсем спокойно," каза Глушков, макар че не пожела да коментира дали резултатите биха могли да бъдат по-добри под негово ръководство.

"Ако искате аз да поема вината и да кажа - Георги е невинен?! Решението е взето на база на участието ни в евроквалификациите, на дадения отчет. Единодушно го взехме," заяви босът на БФБ.

Той коментира и скандала в националния миналото лято, когато трима баскетболисти бяха изгонени от Младенов. "Всички са недоволни, и аз съм недоволен. Аз очаквах играчите да отидат и да кажат - всички бяхме там. Трябваше капитанът да отиде с още 3-4 играчи и да каже - тренер, бяхме там. Преди сме ходили и сме го казвали," продължи Глушков.

"След анализа на отчета на Георги Младенов, не сме доволни от класирането и от участието в тези квалификации. Питайте треньорите в УС да ви кажат от треньорска гледна точка какво е засегнал и какво не, в отчета си."

"Трябва да мислим за треньор на националния отбор, въпросът е отворен. Не съм мислил за конкурс. Проблемът е, че повечето български треньори чакат да ги поканят лично, а не си подават кандидатурата. Аз съм за конкурс, но не мисля, че чужденец не може да помогне. Някои от българите чакат да няма конкурс, само той да бъде," каза още той.