Звездата на полския национален отбор по баскетбол Марчин Гортат си призна чистосърдечно, че в България най-много са го впечатлили красивите жени, които според думите на центъра от НБА, са изключително многобройни. Гигантът от Финикс Сънс бе най-резултатен за победата срещу България, с 18 точки и 10 борби.

Трудна победа, но все пак победа.

- Първо, доволни сме, че победихме. Тренираме само от няколко дни и има много неща, върху които трябва да работим. Първият мач с Украйна бе мното тежък, дойде ни като студен душ, затова днес решихме да излезем и да играем здраво. Радвам се, че днес всички играхме добре.

Какво стана снощи, в този мач с Украйна?

- Не сме тренирали достатъчно, имаме доста проблеми в отбора, не сме напаснали схемите в защита, ротациите. Тази сутрин си говорихме за защитата, и играхме по-добре. Има много неща, върху които да работим. Отборът е млад, само няколко ветерани сме, и се опитваме да помогнем на тези млади момчета да направят стъпка нагоре.

Как върви лятото за теб, преживяването с националния отбор?

- Страхотно е, обичам да съм с националния отбор. Тези мачове, националният отбор, винаги ги чакам с нетърпение. Много е приятно.

Как се чувстваш в България, тази зала е нова?

- Залата е хубава, виждал съм доста хубави, и тази също е добра. Но мога да ви кажа, че определено не съм виждал толкова много красиви жени на едно място.