България ще кандидатства за домакинство на Европейските първенства по баскетбол за мъже до 20 години и за момичета до 16 години през 2018 г.

Това реши на свое заседание днес Управителният съвет на федерацията. Решението дали страната ще бъде избрана да домакинства на някое от първенствата за подрастващи за поредно лято ще бъде взето от ФИБА до края на годината. Както е известно, в последните три години София беше домакин на Европейските шампионати за момчета до 16 години. Управителният съвет гласува с 8 гласа "за" и 2 "против" догодина България да бъде представена с отбори във всички възрасти в двата пола на Европейските първенства.

Жребият на националните ни гарнитури за шампионатите в Дивизия Б ще бъде изтеглен на 15 януари. УС единодушно прие и някои промени в нормативните документи на НБЛ, както и в заплащането на съдийските такси за срещите от НБЛ. Промени бяха приети и в Наредбата на НБЛ. Управителният съвет реши да се отложи разглеждането на кандидатурите и избора на треньори на националните отбори за подрастващи за следващото си заседание, след гласуването на бюджета за 2018 година от Общото събрание на БФБаскетбол на 25 ноември и определянето на домакинствата на Европейските първенства от ФИБА.

Заседанието завърши с благородно решение. Управата гласува единодушно да се подкрепи финансово лечението на 12-годишния Стилиян Иванов от Сливен в размер по преценка на президента на БФБаскетбол Георги Глушков./БТА