Договорът на баскетболиста на Телеком Бон Йошико Зайбоу беше прекратен, защото 30-годишният гард си позволи да наруши коронавирусните ограничения.

Зайбоу и неговата приятелка - състезателката на дълъг скок Александра Вестер, изразиха в социалните мрежи възмущението си от наложените мерки и участва в съботната демонстрация в Берлин срещу ограниченията.

От Бон съобщиха, че освобождават играча, тъй като той "нарушава изискванията по настоящия си договор като професионален атлет".

"Клубовете в Баскетболната Бундеслига работят неуморно по завишаването на стандартите на санитарната концепция, за да може през следващия сезон мачовете да се играят пред публика. Ние обаче не можем да поемем постоянен риск от това даден играч да се превърне в източник на инфекция както за съотборниците си, така и за представителите на другите отбори", коментира генералният мениджър на тима Волфганг Видлих.
 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.