Македонският Куманово няма да продължи участието си в Балканската лига.Ръководството на регионалния турнир изключи клуба от състезанието, считано от сряда (29 ноември).

Това се случи, след като Куманово не успя да изпълни финансовите си задължения, не изгради конкурентноспособен състав и не спази други изисквания на Лигата.

Ръководството на БИБЛ също така изразява притеснение, че липсата на нормална комуникация с новото управление на клуба ще доведе и до влошаване на условията за провеждане на домакинските мачове в Куманово.

"За съжаление, въпреки голямото уважение към Куманово и всички хора в отбора и тези, които стоят зад него, не можем да позволим това да е единственият клуб в Лигата, който не е изпълнил финансовите си задължения и може да застраши останалите клубове, като им предоставя условия, несъответстващи на стандартите на Лигата. Затова като спортен директор, на мен се налага да взема това много трудно и неприятно решение, за да защитя останалите клубове, Лигата и спонсорите и партньорите ни. Трябва да запазим имиджа и спортния дух на нашия проект," се казва в изявлението на основателя на Балканската лига и неин ръководител Шай Щрикс.