Управителният съвет на БФБаскетбол одобри на свое заседание днес нови Правила за провеждане на А група, жени, с които се разрешава участието на чуждестранни състезателки във вътрешното първенство и турнири. Това бе една от най-коментираните промени от години, след като преди точно три години (26 август, 2017 г.) бе наложена забрана за това. Новите Правила бяха приети с 6 гласа "за" и 1 "против".

Според т. 24.9 в новия правилник задължително в тимовия лист за всяка конкретна среща от ДП за жени клубовете трябва да запишат за участие минимум 5 редовно картотекирани състезателки с право да играят за Националния отбор на България на възраст под 25 години към датата на провеждане на съответната среща и максимум 2 състезателки с чуждо гражданство. Новият правилник уточнява, че по време на игра, на терена може да има максимум 1 състезателка с чуждо гражданство.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.