Завърши вторият кръг при жените и третият кръг при мъжете в баскетболната аматьорска лига /САБЛ/.

В последната среща от третия кръг при мъжете отборът на Спортни таланти не даде никакъв шанс на Локомотив София и още от самото начало поеха инициативата и не я изпуснаха докрай като победиха с убедителното 95:58 (27:11; 22:6; 24:22; 22:19). За победителите капитанът на отбора Димитър Търпанов отново бе над всички като бе най-резултатен за отбора с 23 точки, а Цветан Стоилов направи дабъл дабъл с 16 точки и 12 борби. Всички от отбора на Спортни таланти успяха да се разпишат и да завършат с положителна ефективност. За отбора на Локомотив София, Виктор Пощаджиев и Ангел Динков отбелязаха по 15 точки, но най-добре се представи Николай Иванов с 11 точки и коефициент 21.

Така MVP на третия кръг при мъжете стана Николай Мораров от Хелга, а заедно с него най-добрата петица оформиха Благой Стоицов (Шампион 2014), Георги Чакъров и Димитър Георгиев (Найк) и Иван Ценов (Хелга).

При дамите се изигра невероятно напрегнат и интересен мач между Славия 2015 и Шаркс, който славистките успяха да спечелят само с 1 точка (64:63), въпреки непримиримия дух на Христина Горецова (16) и с подкрепата на Ивета Андреева (14) и Виолета Петкова (12), които успяха да върнат отбора след като губиха с 10 точки и даже да поведат с 6, но с няколко успешни стрелби на Росица Петкова (9), Дора Севова (12) и Весела Ковачева, която отново бе най-резултатна за своя отбор (22), Славия успя да измъкне победата.

С изиграването на последната среща между отборите на Самел и Флай Болърс завърши вторият кръг при жените. Самел успяха да разгромят по неопитния състав на летящите топки с 69:22, като от отбора на победителите Дарина Субева отбеляза половината от точките за своя отбор (34) и успя да направи коефициент 36, с което и стана MVP на кръга. Диана Луканова и Веселина Стоянова от УНСС, Елена Милушева и Параскева Тошева от КИМ оформиха идеалната петица на кръга.

В първия мач за четвъртия кръг отборът на Миньор 2015 положи неимоверни усилия да победи отбора на съдиите и беше много близо след като водеше почти през цялото време в един много драматичен мач, но не им достигнаха физически сили и с 3 успешни стрелби от тройката Игъл айс успяха да сломят съпротивата на Миньор и да измъкнат победата с 5 точки разлика 57:62. В отделните части (17:8; 8:12; 14:18; 18:14). Заслужава да се отбележи спортсменското поведение на състезателите от Перник за разлика от мача със Своге, заради който Ангел Симеонов беше наказан да не играе две срещи. За съдиите отново Галин Михалев беше над всички с 20 точки, а 13 добави Иван Методиев, който за съжаление се контузи и може би ще пропусне следващата среща.

Изиграха се и първите кръгове от аматьорските лиги в Пловдив, Варна и Ямбол. Победителите от тях и САБЛ, ще определят Националният шампион на БФБ на турнир, който ще се проведе в град София в седмицата от 06 до 12 юни.

Междувременно на 12 и 13 декември в град Варна, БФБ организира Коледен турнир за Аматьори. До момента са подали заявки за участие от град София, Пловдив, Казанлък и Варна. Турнира ще бъде обслужен безплатно от БФБ, тъй като по същото време ще се проведе семинар на съдийската комисия към БФБ.

Цялата статистика и снимки от всички мачове можете да видите на страницата на БФБ  http://basketball.bg/champs.php