Спартак Плевен ще участва в мача за Суперкупата на България. Това потвърди генералният мениджър на клуба Богдан Петков пред BGbasket. Той отбеляза, че „синьо-белите“ правят всичко възможно да картотекират всички свои играчи в рамките на утрешния четвъртък, за да потвърдят участие до 20 септември, когато е крайният срок за картотекиране.

„Да, ще участваме в мача за Суперкупата на България. Направили сме всички възможни усилия, впрегнали сме всички възможни средства, за да участваме. Ние не бяхме подготвени за подобно нещо, надявам се че в рамките на утрешния ден процесът ще бъде завършен. Ще бъде голям срам, ако нито един от двата финалиста в турнира за купата на страната не участва. Все пак ние сме в малко по-добро състояние от организационна и финансова гледна точка. Макар и в последния момент, имаме възможност да участваме“, заяви Петков.

Както е известно, в мача за трофея трябваше да се срещнат Рилски спортист и Черноморец, но по-рано през деня стана ясно, че действащият носител на Купата на България се е отказал от участие. Така по право неговото място може да бъде заето от другия финалист в срещата за купата на страната – Спартак. Впоследствие изпълнителният директор на Българската федерация по баскетбол и км момента изпълняващ функциите на президент – Филип Виденов, благодари на спартаклии за извънредното включване в спора за трофея срещу Рилски.

Двубоят за Суперкупата на България ще се проведе на 28 септември (събота) от 19:00 часа в „Арена Самоков“.