Отборът на Рилски спортист направи изключително важна крачка към полуфиналите в Националната баскетболна лига за мъже. Самоковци се наложиха със 79:60 над Академик Бултекс 99 като гост в Пловдив в първи четвъртфинален сблъсък между двета тима. Играе се до две победи в три мача. Реваншът е на 29 април в зала "Арена Самоков" от 18:00 часа.

Въпреки че домакините спечелиха първата четвърт, след това последва рязка промяна на събитията. Играчите на Людмил Хаджисотиров загатнаха за предимството си още през втората четвърт, но финалните 10 минути бяха показателни за надмощието на гостите, след успех със 17:6. 

Най-резултатен за победителите беше Златин Георгиев с 14 точки, Мартин Маринов и Антъни Гуджино прибавиха по 13. За домакините от Академик Бултекс 99 се отличи Младен Виткович с 16 точки, Трой Франклин прибави 15.

Балкан започна с убедителна победа у дома плейофите в НБЛ. В първия четвъртфинален мач тимът на Небойша Видич надигра като домакин Спартак Плевен с 96:63 и поведе с 1:0 в серията. Вторият мач от серията е в понеделник (29 април) от 19:00 часа в зала "Балканстрой" в Плевен. Играе се до две победи от три мача. 

Балкан имаше затруднения само в първата част на днешния мач, а след нея пое изцяло нещата в свои ръце и не позволи на Спартак да се доближи.

След третата част Балкан поведе с цели 29 точки и до края мачът на практика срещата се доиграваше, като Спартак изигра последния период с двама юноши, а основните играчи получиха почивка. За Балкан също всички играчи взеха участие и домакините спечелиха с 33 точки.

Крис Минков беше най-резултатен за успеха на Балкан с 14 точки, а по 12 отбелязаха Микейл Хопкинс и Брендън Браун, който направи и 9 асистенции. Димитър Димитров отбеляза 13 точки, а 11 добави Павлин Иванов.  За Спартак над всички с 20 точки беше Цветослав Острев. По 11 отбелязаха Иван Лилов и Радослав Кочев. 

Берое спечели срещу Ямбол с 98:81 и също поведе с 1:0 в серията. Двата тима изиграха оспорвани първи три части, а домакините решиха всичко със страхотни последни 10 минути, които спечелиха с 23:10.

Най-резултатен за победителите беше Тре Когинс с 22 точки, Конър Франкамп добави 19 и Пол Милър записа 13. С "дабъл дабъл" се отчете Александър Янев - 13 точки и 10 борби. За Ямбол Айзея Уилямс записа 22 точки, а с по 14 точки се включиха Евгени Иванов и ЛаРон Смит. 

Вторият двубой между Берое и Ямбол е на 29-ти април от 18:00 часа. Срещата ще се играе в ямболската зала "Диана"./БТА