НБЛ наложи наказания на Лукойл Академик

Публикувана в 13:41 на 26 май 2016 796 0

Дисциплинарно-административният съвет към НБЛ наложи няколко глоби и наказания след финалните плейофи на шампионата.Санкция отнесе шампионът Лукойл Академик.

Ето решенията:

По доклад на Любомир Амиорков, ДП на срещата от НБЛ между отборите на БК Лукойл Академик и БК Балкан на 19.05.2016 г. са допуснати следните пропуски и нарушения:

1."Хвърлена пълна бутилка с минерална вода от 0.5 л на терена от трибуната над скамейката на домакините" Решение: По точка 1, съгласно чл.36.8 от ДАП,ДАС наказва БК Лукойл Академик с имуществена санкция в размер на 500 лева.

По доклад на Иван Бакърджиев, ДП на срещата от НБЛ между отборите на БК Балкан и БК Лукойл Академик на 22.05.2016 г. са допуснати следните пропуски и нарушения: 1."Техническо нарушение на старши треньора на БК Балкан"

2."Техническо нарушение на номер 3 Шакич, от отбора на БК Лукойл Академик"

3."За допуснат пропуск в доклада на дежурния представител: неописано получено техническо нарушение на Шакич от отбора на Лукойл Академик"

Решение: По точка 1, съгласно чл.35.3 от ДАП,ДАС наказва старши треньора на БК Балкан, с глоба в размер на 300 лева (трето за сезона). По точка 2, съгласно 34.1 от ДАП, ДАС наказва Шакич от отбора на БК Лукойл Академик с глоба в размер на 100 лева.

По точка 3, съгласно чл.39.3 от ДАП, ДАС наказва Иван Бакърджиев- ДП на БФБ, с лишаване от длъжностни права за срок от три месеца, считано от началото на сезон 2016/2017 на НБЛ и глоба в размер на таксата-хонорар за съответната среща./БТА

Коментирай

Свързани материали

 • СНИМКИ: Лукойл отново на българския баскетболен връх! СНИМКИ: Лукойл отново на българския баскетболен връх!
 • vesti.bg vesti.bg
ЛукОйл Академик
Трябва да си регистриран, за да коментираш

КОМЕНТИРАЙ

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 

Въпроси и отговори

 • joro5rov joro5rov
  Здравейте!Въпроса ми е следния: Според вас Франсис Нар има ли качества да бъде футболист на Левски? Благодаря предварително :)
  Николай Пашкуров Николай Пашкуров
  Здравей, Жоро. Личното ми мнение е, че Нар няма място в Левски, но не аз взимам решенията при "сините".
 • LEVSKAR57 LEVSKAR57
  Г-н Пашкуров,колко титли и купи има Цска-София.Ако не знаете-кажете си мнението.
  Здравейте, господин левскар, има статистика, отговорете си сам.
Виж всички