Спортният директор и треньор на Лукойл Академик Сашо Везенков заяви след успеха в първия мач от финала в баскетболното първенство срещу Левски, че в серията за титлата няма място за подценяване или грешки.

„За много малък момент, когато разликата беше 11 точки, Тони се беше изморил страшно и просто закъсняхме да го извадим. Там се получи. Отборът на Левски е изключително силен отбор. Всяко едно подценяване и грешка се наказва. Там са Хийт, Чалмърс, Джоунс, Уилкинсън, имена в европейския баскетбол. Забравяме го този мач още тук. Нищо не е станало, само 1:0”, коментира Сашо Везенков.

„Димитрис Вергинис беше болен, ние много разчитахме на него, а после, разберете, имаме шестима чужденци. Ние знаем какво може и кой е. Той може да води този отбора. Очаквам още повече от всички. В серия до три победи, всички трябва да са готови. Разберете, много е трудно, няма никакво място за подценяване. Трябва по най-бързия начин да възстановим силите си и в понеделник пак да излезем за победа”, каза още Везенков и добави:

„Ние няма да влезем в това, което се случи. Имам мое мнение по въпроса. В никой случай не мога да защитя отбора на Балкан, но това, което видях на четвъртия мач в София и как се отнесоха с публиката, мисля, че това е малко, което стана.”