Спортният директор на Лукойл Академик Сашо Везенков, заяви пред Гонг, че ще помисли за оставка от Управителния съвет на федерацията, само ако председателят на съдийската комисия Стефан Станев подаде своята оставка от Управителния съвет.

„Все още съм член на Управителния съвет на федерацията. Не може Тити Папазов да ми казва кога и как да си подавам оставката. Той си я подаде и при мен има доста мисли - при него няма случайни неща. Мислите ми са защо той си подаде оставката. Той си подаде оставката сигурно афектиран от моите думи, че той ръководи федерацията. Аз казах тогава много неща“, коментира Везенков пред Гонг.

„Първо искам да го поздравя за шампионската титла. Баскетболът и животът не свършва с една титла. Много я искаше титлата, може би повече от нас тази година и я спечели. По случай 100-годишнината да поздравя и левскарите, спечелиха нещо. Но начинът, по който стана всичко това дни след Купата и скандалите, които станаха, ме карат доста да се замисля за баскетбола и за бъдещето на баскетбола. За тази оставка – ще видим. Да не се готви да стане Министър на спорта или заместник-министър. Всичко при него е премерено. Познавам Тити много добре, никой не би го накарал да си подаде оставката“, каза спортният директор на Лукойл Академик.

„Не коментирам оставката на Иван Ценов. Той е доста зрял мъж. Във втория мач има седем свирки, които са срещу нас в последните две минути. Тогава стана скандалът, за който искрено съжалявам. Не искам да коментирам оставката. Ако чака моята оставка, тя ще бъде подадена, само тогава, когато Стефан Станев си подаде оставката и напусне Управителния съвет като шеф на съдиите. След това аз ще реша какво да направя“, заяви още Везенков и продължи:

„Ще кажа защо. Когато се гласуваше оставката на Тити като треньор. Стефан Станев е на работа във федерацията, а когато Глушков броеше присъстващите и чакахме осмия човек, а той беше на път. Стефан Станев не пристигна. А той е на подчинение на Глушков, разбирате ли. После се наложи да се звъни по телефоните. Това ме накара мен да си мисля, че има някаква зависимост. Именно заради скриването на Стефан Станев и изключването на телефона. Аз ще си отстоявам думата докрай. Ако Стефан Станев си подаде оставката, тогава ще реша и аз. Мисля, че след 12 години в Управителния съвет, мога да поговоря с г-н Златев да намерим друг вариант или човек, който да представлява нашия клуб в Управителния съвет. Тодор Стойков е една прекрасна кандидатура, едно голямо име, който може достойно да работи. Това е правилното. Говорих с Глушков, но не може някой да ми казва кога и как да напусна. Не и Тити.“

„Дали следващата година е по-спокойна, зависи от всички нас. Не е станало нещо толкова страшно. Това става навсякъде. Вчера в Турция изгониха Желко Обрадович от залата. В Гърция също имаше скандали. В нашите географски ширини това е нормално. Ние някъде прекрачихме границата на добри тон. Отборът на Левски беше най-добрият, заслужено спечели и мисля, че е некоректно от него да се връща назад и да казва, че е бил грабен 11 години, защото той две години беше треньор на Лукойл“, коментира още Везенков и добави:

„Аце Тодоров също не мога да го разбера много. Като специалист го уважавам много, като човек – прегръщаха се и се целуваха с Тити Папазов, после се стигна до такива скандали. Не си е тръгнал Желко Обрадович. Ботевград е най-баскетболният град. Моят апел е да се намери решение и мачовете на националния да се играят в Ботевград. Би имало от две до четири хиляди човека. Мисля, че може да се намери решение. Убеден съм, че Ботевград някога ще се върне там, където беше.“