Заместник председателят на Черно море Порт Варна Симеон Варчев направи обобщение на представянето на тима в първите мачове на Драган Баич като старши треньор.

Варненци взеха важна победа над Балкан, но след това загубиха в Самоков.

Какви са първите ви впечатления от работата на новия треньор в Черно море порт Варна Драган Баич?

- Логично, когато идва нов треньор, той да има нови идеи и принципи. За 3 мача трудно мога да го преценя. Промени тренировъчния процес в отбора, като прави впечатление голямата му взискателност, което не е типично за родните треньори.Тренировките му са твърде тежки, тъй като взискателността му е голяма. В Ямбол победата ни бе чисто негова заслуга. С голямо треньорски майсторство и владеене на психологията на играчите от началото до края, спечелихме в Ямбол. Балкан ги надиграхме, но в последните 4 минути играхме много лошо и мачът го спечелихме на магия, на абсолютен късмет. В Самоков, съвсем друга визия. Там не зная защо той ограничи състава само до 8 човека. В игра не влезе Цонков, който е със заслуга за спечелването на предния мач, не влезе Вутев, който е сравнително добър баскетболист. Като се има предвид, че Пупович е в много лошо състояние бе нормално Вутев да играе. Мнението ми е, че Баич е добър треньор, но е не познава добре играчите и родната действителност, още търси себе си.

Защо Милян Пупович направи два поредни слаби мача?

Милян е един квалитетен баскетболист с огромен опит. Той е във възраст, в която вече е към края на кариерата си, но физически е запазен, така че може да играе нормален баскетбол. Освен това 210 см не се срещат всеки ден. Той е в някакво лошо състояние. Аз говорих с треньора и му казах, че тази интензивна тренировъчна дейност, която извършва с останалите, с него не бива да я извършва. Не може на възраст като неговата да тренира наравно с Вутев, който е на 21 години. В него има натрупана и физическа и психологическа умора. Милян е много важна фигура в отбора ни.

Как определяте шансовете на Черно море в турнира за купата и доколко това, че Плевен взе  домакинството е добре за Черно море?

За всички тимове с изключение на Балкан е добре, че турнирът е е в Плевен, тъй като все едно мачовете ще се играят на неутрален терен, защото Спартак не е конкуретноспособен на останалите. Очакавам да се получи едно прекрасно състезание , тъй като факторът домакинство няма да окаже влияние върху развитието на турнира. Разговаряхме с президента Папазов и не сме удовлетворени, че не попадаме в четворката, но вече нямаме шанс. Онзи ден гледах Левски-Лукойл и останах много изненадан от видяното. Това ли е истинският Лукойл? Левски наистина играха с амбиция, с желание, но истинският Лукойл това ли е? Ако е това, пак ще отпаднат в първия кръг. Всички отбори са непредсказуеми и първият ден ще бъде освен на майсторство и на късмет.

Кой би бил според моментното състояние най-удобният съперник на Черно море за купата?

Ако Левски остане в този си вид, без да привлича нови състезатели, би бил на половин ниво под останалите три отбора. Лукойл тази година не са това, която бяха предните години. Така че Лукойл, Балкан и Рилски са с различен стил на игра, но като класа са почти равностойни.  Ето защо, който и да се падне, няма да е от голямо значение.