Баскетболният Левски подписа официално договор с Адриатическата лига по баскетбол за три години. Получената уайлд-кард от престижната надпревара струва 150 хиляди евро на сезон, а клауза в договора сочи, че тимът не трябва да е последен в първия сезон, ако иска да продължи участието си. Според правилата на Адриатическата лига Левски може да играе само Еврокъп или Евролига, като друго международно състезание, което означава, че „сините“ ще се простят с Балканската лига. На подписването на договора присъстваха новият президент на Левски Леон Гайдаджиев, генералният секретар на Лигата Роман Лисац, старши треньорът Тити Папазов и капитанът на „сините“ Стефан Георгиев- Торо.

„Поздравявам всички. В баскетбола съм от дълго време. Имам голям опит в баскетбола. С г-н Лисац в миналите три години говорихме по тази тема, че за Левски ще бъде добре да се включи в Адриатическата лига. Крачка, която ще даде възможност на клуба да върви напред. Надявам се, че ще спечелим титлата в България тази година, а с влизането в Адриатическата лига ще направим нещо много хубаво за Левски. Смятам, че ще представяме България достатъчно качествено. С г-н Цветан Василев се познавам от 11 години. Когато се запознахме, аз вече бях в баскетбола. Това е едно от нещата, които са причина да съм тук в Левски“, сподели Леон Гайдаджиев.

БК Левски

източник: Gong.bg, Мария Мицова

„Рано е да говорим за бюджета, защото настоящият сезон все още не е приключил. Уайлд-кард за Адриатическата лига струва 150 хиляди евро за година за всеки клуб. Каквото и да ви говоря сега, няма да има значение. Трябва да имате търпение. Смятам, че до две години всички качествени играчи ще имат желание да играят в Левски. С участието на тима в Лигата ще се вдигне нивото. Участието в една такава лига може да бъде само предизвикателство да се прави силен отбор, да се развива детско-юношеската школа и да има собствени състезатели“, коментира още президентът на БК Левски и добави:

„Аз съм за това в Левски да има колкото може повече българи, а чужденците да са много качествени и не повече от четири-пет. В момента не виждам македонец, който може да се състезава в Левски. Колкото до Перо, когато бях президент на федерацията, го изгоних от националния, защото трябва да има ред. По Устава на Адриатическата лига Левски може да се състезава само Еврокъп или Евролига и ние трябва да се съобразим с това. Българското първенство ще го играем на всяка цена.“