Треньорът на БК Черно море порт Варна Денислав Коцев очаква труден мач срещу Берое в Стара загора в събота. Единственият контузен в тима е Ангел Нацкин. Останалите са здрави и на линия за гостуването в първия кръг. Коцев призна, че предвид селекцията, която бе направена, акцентът в играта на тима ще бъде върху външната линия. Той е доволен от привличането в последния момент на Даниел Лени и Божидар Аврамов, които се очаква много да помогнат с опита и класата си.

„Тази година съставът ни е малко по-различен. Миналият сезон имахме доминираща 5-ица (Пупович), а сега разполагаме с американеца Лени, който е по-различен тип състезател, както и с Александър Андреевич, който все още не разполага с толкова опит. Акцентът ще бъде върху външната линия. Нормално е Аврамов и Лени да не са подготвени до нивото на останалите все още, тъй като по-късно се включиха към тренировките на отбора, но и двамата са много опитни и качествени състезатели за нашето първенство. Те с класата си ще помогнат. Все още нямат добър сихрон с останалите, което  се вижда и на тренировките, но и това ще стане.

Берое са стабилни в подкошието.Имат четирима американци, две момчета по 210 см, Имат стабилен гард, силна тройка, а като се прибави и класата на Тихомир Желев, който е от нашата школа и Венци Петков, който силно се представя, със сигурност ще ни затруднят. Ние пък затова тренираме, за да се опитваме да побеждаваме всеки път. Единствено Ангел Нацкин е с контузия, а всички останали са здрави и на линия за мача.