„Работим вече втора седмица и на първо време съм доволен от отношението на състезателите към тренировъчния процес. Опитваме се да се опознаем за това кратко време. Ще трябва малко повече време отборът да започне да функционира така, както аз искам, защото за две седмици не може всичко да проработи“, коментира новият старши треньор на баскетболния Черно море Порт Варна Драган Баич преди гостуването на отбора на Ямбол в събота в мач от поредния кръг на Националната лига. Двубоят е на 17-и януари от 18 часа в зала „Диана“.

„Знам, че ни чака тежка програма и ще дадем всичко от себе си, за да постигнем по-добри резултати. Пак казвам, времето е малко, но за това време съм доволен от работата, която опитваме да свършим. Времето е наш съюзник и с времето ще ставаме все по-добри. Променихме всички системи за нападение и защита. Всичко е ново. Като начало съм много доволен“, добави още Баич.

Колкото до предстоящия съперник Ямбол, специалистът сподели: „Гледах техни мачове. Подготвихме се колкото можем. Имахме седмица за скаутинг и да се подготвим. Ямбол е много неудобен противник, а като домакин има гореща подкрепа от феновете. В тима има добри реализатори. Играят бърз баскетбол. Да се надяваме, че сме се подготвили добре. Сега мисля само за Ямбол. Всички знаят, че програмата ни е трудна и ни чакат сериозно противници. Аз като треньор не се плаша от предизвикателства и вярвам, че можем да се справим. Първенството е дълго и има още много да се играе.“