„Най-вече наблягаме на защитата. Сменихме цялата идея на игра, както в нападение, така и в защита. Всичко е ново, всичко е изцяло променено”, коментира подготовката под ръководството на новия наставник Драган Баич капитанът на Черно море порт Варна Асен Великов.

„Надявам се това да даде резултат още на мача с Ямбол. Имаме нужда от време да изчистим някои неща, но смятам, че е изглеждаме по различен начин. Може да се каже, че треньорът вкара сръбските методи относно играта в защита и нападение. Те са известни навсякъде. Играе се изключително агресивно и в двете фази. В началото не ни бе никак лесно, но сега нещата се получават доста по-добре“, сподели Великов.

„Имаме нови състезатели, които вече започнаха да свикват с отбора, както и с новите комбинации. Не срещаме проблеми с комуникацията с треньора заради езиковата бариера. Когато се налага и Милян Пупович помага.“

За предстоящия съперник в НБЛ Асен Великов сподели: „Ямбол са доста неприятен отбор, особено като домакини. Мачът във Варна и този в Ямбол няма да имат нищо общо, защото там се играе доста тежко. Разполагат с много добри външни играчи. Няма да ни е лесно, но отиваме за победа, ще дадем максимума от себе си и се надявам да я постигнем”.