Треньорът на баскетболния Берое Любомир Минчев коментира загубата на тима в последната контрола - срещу румънския Питещ със 76:82. Специалистът изрази разочарование от допуснатата загуба.

„Да, ние загубихме и това не е приятно. Позитивното обаче е, че през втората част отборът излезе от летаргията, в което беше изпаднал през първата част, а и в последните няколко тренировки. Надявам се искрено, че лошият процент стрелба, който имахме в тази последна контрола с Питещ, да е останал зад гърба ни и с началото на сезон топката да намира мрежата по-лесно. Винаги може да нямаш ден. Дано във вторник не бъде така", заяви Минчев пред официалния сайт на клуба.

"Получи се здрав сблъсък, имаше и нерви, но това е баскетболът. Бяхме ограничени в ротацията, но това е. Смятам, че сме в добро физическо състояние, а и в игрови план, изключвайки първата част отново да кажа", завърши Любо Минчев.

С проверката срещу Питещ Берое сложи точка в своята предсезонна подготовка. Пред тима се задава най-сериозното предизвикателство – стартът на сезона, белязан от плейофа с холандския ЗЗ Лайден от турнира ФИБА Европа.