„Знаем с кого играем и знаем, че Канту е фаворит”, заяви старши треньорът на баскетболния ни шампион ЛукОйл Академик Марин Докузовски при отпътуването на „студентите” за Италия, където утре играят с Канту на старта на квалификациите за Евролигата. „Всички ни смятат за аутсайдери. Канту спечели Купата на Италия, след като победи Монтепаски Сиена, който знаем какво означава и в Италия, и в Европа. Но аз казах и на играчите, че те имат два крака, две ръце и ние също. Трябва да отидем там да се борим, да играем и колкото може по-добре да се представим, пък каквото стане, стане. Много се дразня, когато паднем, а не сме дали всичко от себе си на 100%. Мисля, че сега мотивация е голяма при всички играчи и всички искат да докажат, че могат да играят със силни отбори от Европа”, коментира още македонският специалист и продължи:

„Повече ме притеснява играта, отколкото резултатите, защото мисля, че беше нормално, малко по-късно започнахме подготовка. Бяхме много мотивирани на мачовете с Барселона и Цървена звезда и като направиш такива добри мачове е нормално да падне малко концентрацията и мотивация. Сега обаче е съвсем различно. Да играеш квалификации за Евролига за всеки един играч и за мен като треньор, за всички е голяма работа. Това е един вид уважение и трябва там да покажем, че заслужено сме в тези квалификации.”

„Разузнали сме добре Канту. Знаем всичко какво правят, какво могат. Играят силна защита. Имат десет равностойни играчи. Играят здраво и много бърз баскетбол. Знаем, че ще ни е много трудно, но ще се опитаме, защото и ние имаме свои качества, да останем колкото може повече”, сподели Марин Докузовски и завърши:

„Ще съм честен и откровен, и ще кажа, че в тези квалификации ще е много трудно, защото от осем отбора един продължава. Но да работим едно по едно. А да говорим за купа УЛЕБ не е честно в този момент. Със сигурност ще дадем всичко от себе си, за да се представим по-добре в квалификациите на Евролигата. Като се върнем от там, може да говорим на тема представянето ни в Европа. За мен най-големите фаворити в осмицата в квалификацията са Канту, Донецк, който направи много силен отбор, а сигурно най-силният и с най-голям бюджет е УНИКС Казан.”