Крилото на Лукойл Академик Веселин Веселинов вече е разговарял с националния селекционер Тити Папазов и ще бъде част от състава на представителния ни тим това лято. Веселинов изчаква и оферта за нов договор от клубния си тим, като за всички важни въпроси в отбора, обаче се чака решението на президента Валентин Златев.

„Радвам се, че спечелихме 11-та поредна титла и също така съм радостен от факта, че допринесох за тази титла. Както знаем баскетболът е колективен спорт, така че всеки един играч има заслуга за победата. Показахме характер, въпреки че имаше доста голямо напрежение върху нас. Всички очакваха Левски за победи, но ние се справихме и показахме, че сме най-добрите в България”, сподели Веско Веселинов.

„Г-н Везенков ми даде шанс, довери ми се и мисля, че оправдах доверието. Това, че всички казват, че съм помогнал на отбора, ме прави много щастлив и ме мотивира да работя още повече през лятото. Може и да е имало притеснение след четвъртия мач, нормално е човек да се притеснява, но смятам, че нашият тим е с манталитет на победители и за момент не сме си помислили, че можем да изгубим”, заяви още Веселинов.

За годините прекарани в българския шампион, Веско Веселинов коментира: „Определено първите две години в Лукойл Академик ми бяха много трудни. Знаете, че Лукойл привлича много класни чужденци, конкуренцията е огромна и всички искат да играят. След това разбрах, че всеки, който е в отбора има някаква задача и всеки трябва да върши своята работа. Важното е да знаеш къде ти е мястото в отбора, какво трябва да свършиш и това го научих през тези години. Накрая важното е отборът да победи, а не ти да вкараш 20 или 30 точки. Когато победиш Левски винаги е приятно и колкото повече ги побеждаваме, аз съм по-радостен.”

Колкото до ролята на Сашо Везенков и като треньор на тима в края на сезона, Веско Веселинов сподели: „Неочаквано беше за целия отбор и в началото беше доста странно, но после мисля, че свикнахме. За него беше доста трудно определено. Опитвахме се да създадем настроение и да се подкрепяме един друг.”