"Преди Коледа проведох среща с всички по-големи спонсори на клуба. Тяхното единодушно решение е, че ако давайки пари в баскетбола ние ще търпим негативи, започваме да преосмисляме нашето оставане в баскетбола като цяло. Ако федерацията не предприеме някакво ревизиране на отношението си към нашия клуб, мога да ви заявя, че баскетбола в Русе няма да е това, което е в момента".

Това заяви клубният президент на БК Дунав Русе Красимир Трифонов, след като Арбитражната комисия към БФБаскетбол е потвърдила санкцията на шампионките от Дунав 8806 да играят мач без публика и да платят глоби в размер над 1 000 лв.

"Това уби и последните надежди у мен, относно справедливостта на вземаните решения и относно желанието на федерацията да развива баскетбола, за което получава и субсидия от държавата. Както е тръгнало, догодина първенството ще се състои от максимум три отбора. Тогава искам да видя как ще се развива баскетбола. Всички говорят, че съдебната система е нереформирана, но по-нереформирани от нея са федерациите. Както е тръгнало федерацията може и тази година да вземе повече от клуба, отколкото тя му дава като субсидия", коментира Трифонов. Той отчете, че субсидията за Дунав 8806 от БФБ е 13 600 лева на година. Годишният бюджет на клуба, който се осигурява от спонсорите, е около 30 пъти повече, като тук се включват и парите за мъжкия отбор на Дунав.

Той припомни, че при първата му среща с Георги Глушков, настоящият президент на БФБаскетбол много се е радвал, че има кой да подпомага баскетбола в Русе. "От решенията на федерацията напоследък обаче нямам това усещане, а имам твърдото мнение, че се извършва наказателна акция срещу нашия клуб", коментира още Красимир Трифонов.