„Естествено, че мечтая за титлата. Човек, който не мечтае, не може да реализира мечтите си. Нормално е всички да мечтаем за това и ние да сме отбора, който ще вдигне купата в сряда”, твърдо отсече старши треньорът на баскетболния Рилски спортист Александър Тодоров, който ще представя България във Финалната четворка на Балканската лига. Рилецо остана единственият роден тим в таза фаза на регионалната надпревара и утре излиза в първия полуфинал на турнира от 18 часа в Арена Самоков срещу сръбския Мега Хипо Лизинг.

„Добре проведохме всички планирани тренировки. Мисля, че сме подготвени. Всички са здрави и готови за това, което ни очаква. Ами, да, напрежението е винаги тук, защото става дума за Финална четворка на такова силно състезание. Усещам, че играчите са много мотивирани. Аз съм абсолютно горд с моя тим, защото влязохме като абсолютни аутсайдери, а сега сме с 8 победи от 10 мача. Това е страхотен успех до момента. Да, има повишен интерес и залата ще е пълна до последното място. Това ни е много необходимо, защото всеки кош ще е важен утре. Дано получим помощ и от зрителите в Арена Самоков”, коментира още Тодоров за Гонг.

Колкото до отбора на Мега Хипо Лизинг от Белград младият македонски специалист заяви: „Победихме този тим два пъти с по 1 точка. Това са победи с късмет, когато става дума за 1 точка. В Белград играхме по-добре, но бяхме и без Груев, и Лилов, а Мега разполагаше с повече играчи. Един добър американец замина за Германия. Това е един полуфинал, където всичко е възможно, а мотивацията е ключ номер едно за успех.”

Александър Тодоров сподели още: „Беше далече по-лесно в началото, когато всички ни гледаха като отбор от малък град. След всички победи обаче хората разбират, че ставаме сериозен фактор в българския баскетбол, а дано и на Балканите. Не сменихме нито един играч този сезон. Дано нашите успешни мачове в Арена Самоков да продължат.”