„Първо поздравявам Жоро. Не се срамувам да си призная, когато съм надигран. Днес той беше по-подготвен. Използва нашите слаби страни и силните на своя тим”, отсече наставникът на баскетболния Левски Тити Папазов след поражението с 83:95 точки от ЛукОйл Академик в първия кръг на Националната лига. „Сините” чакат нов гард утре, както и сериозни глоби...

„Фаворизирането на нашия тим, което е обективно, изигра лоша шега. Нашият лидер беше тотално обезличен. Не го казвам, защото Жоро ми е кум. Имаме голям проблем на позицията на плеймейкър. Асен играе от единия на другия полюс. Всичко идва от лошата организация. Утре сутринта пристига Боб Фрейзър. Единственият стабилен играч на Левски днес беше публиката. Благодаря на феновете, и искам да ни простят и да ни радват. Не ги зарадвахме и това е истината”, коментира Тити и заяви, че ще предложи на ръководството да наложи глоба на състезателите, като включва и себе си в това число.

„От както са измислени финикийските знаци, те управляват всичко. Играхме за много голяма премия и логично, когато я загубиш да последват големи глоби. Но полувремето им казах, че ако загубим над 10 точки ще бъдат глобени 100% от заплатите. Под 10 точки – 50%. Ако бием уникален бонус. Аз съм изстрадал тези пари и ще се боря със зъби и нокти за професионално отношение. Виновни – субективни и обективни фактори много. Концентрацията и в ЛукОйл падна накрая. В отбора ще знаят, че ако не ми харесват методите – веднага може да отиде под душа. Някой друг, ако дойде може да им пуска аванта. Само Тони Дечев няма да бъде глобен, защото си свърши перфектно работата. Ще има глоби, ако разбира се собственикът приеме моето предложение”, бе категоричен Тити Папазов.

„Питайте съдията какво му казах при техническото. На Марин Механджиев му казах – Марине това е фаул. Бил съм го подгонил”, обясни Тити ситуацията от първото полувреме.

„Най-големият длъжник на отбора е Арън Хърпър. Гларуса го обезличи напълно. Той не е взет да играе при 26 точки разлика. Надявахме се, че опитът му ще надделее. Не ме интересува при минус 26, а при 0-0. Под възможностите си игра Торо, но към тези, които направиха така че Левски да оцелее съм склонен на компромиси. Ние сега ще ближем рани и ще чакаме 6-ти декември. Благодаря на Ратко Достанич и Гонзо, че доведоха футболистите. Дано те да измият нашия срам утре. Дано феновете утре да застанат зад отбора. Винаги съм казвал, че най-великото нещо в нашата държава е синята публика”, добави още Папазов.

Двама треньори се държаха изключително спортсменски след мача и демонстрираха добри отношения. Интересен диалог се разви по време на пресконференцията след двубоя, когато Тити заяви, че се надява новият гард Боб Фрейзър да е по-добър от Джейсън Смит и Асен Великов. Настоящия наставник на „студентите” Георги Младенов на шега подхвърли: „Що не ми даде някой лев, щях да дойда аз”, при което Тити веднага подхвана: „Ами да. Аз имах шанс като започвах кариерата си, той да играе за мен”, визирайки легендарният екс-плеймейкър Младенов и допълни: „Тогава беше лесно.”