Старши треньорът на баскетболния Левски Тити Папазов остана доволен от победата на неговия тим над шампиона в Балканската лига Галил Гилбоа в зала „Универсиада”, макар да призна, че му се е искала по-голяма разлика. „Трябва да бъдем обективни- ние не играем срещу Куртово Конаре, а срещу отбора на Галил, който е с много големи традиции. Един от малкото отбори, които са ставали в последните 20 години шампиони на Израел освен Макаби Тел Авив разбира се. Искаше ми се разликата да е по-голяма. Имахме много силни моменти. Имаше неща, които наистина бяха показни, като отиграване и може би заслужавахме да бием с повече. В решаващи моменти, когато бе необходимо присъствието на Ники Върбанов и на Торо, не успяхме. Убеден съм обаче, че те ще направят всичко необходимо в Ямбол, където е следващият ни мач. Днес са длъжници на отбора. Ще говорим с ФИБА и с федерацията, Ники е превъзбуден от именния си ден, да не играем на 6-и декември. Има дребни детайли, които трябва да може да се отиграват. Не е въпрос само на трениране. Съперникът накрая нямаше какво да губи и рискува. Трябва да сме доволни, а и съм сигурен, че ще бием в Галил, така че мен не ме притеснява разликата”, коментира Тити и продължи:

„Няма как да си върнем за загубата във финала миналата година. Има цял живот да ги бием. Да видят на мен какво ми е било, като скачат на съдиите.”

Колкото до полупразната зала „Универсиада”, Папазов сподели: „Днес бях на тържеството на Левски и феновете на Левски сами дойдоха при мен, преди да ги питам, да ми се извинят, че днес е Никулден. Явно има проблем на Никулден и не трябва да играем.”

Що се отнася до подготовката за следващия мач на „сините”, който е в зала „Диана” в Ямбол на 9-и декември, неделя, Тити заяви: „Имаме възстановителна тренировка утре. Един ден ще работим тактически. Отборът ни е изключително грамотен, поне на нивото на българското първенство. Играем срещу традиционно труден съперник, който има фантастична публика, която разбира баскетболната игра. Чака ни труден мач, но ние отиваме като фаворити и ще излезем като победители.”

А на въпрос, дали ще гледа предстоящия футболен мач Славия- Левски, треньорът на баскетболния Левски и национален селекционер по баскетбол Тити Папазов каза: „На Славия и Левски няма да мога да отида. Търся опция, ако може да пътувам на жребия в Мюнхен. Има опция в 6 часа сутринта, ако може да пътувам и в 2 без 20 да се върна, за да може да пътувам с отбора си за Ямбол. Много обичам Левски, не по-малко обичам Вили Вуцов, но повече обичам себе си, а имам мач в Ямбол. Но, казах на Вили- Левски трябва са стане шампион, Славия трябва да играе финал за Купата с Левски, но Левски да е шампион. Ботев ще стане много силен отбор, но изостава в точките.”

Попитан, дали подкрепата му за спасението на волейболния ЦСКА не е предизвикало негативна реакция сред феновете на „сините”, Тити отговори: „Сигурно може да е имало негативна реакция от отделни единици. Българският спорт трябва да съжалява, че само Левски остана такъв организиран клуб. Живеем в 21 век и съперници сме само на терена, а няма нищо по-свято от сблъсъка Левски- ЦСКА. Пожелавам на Сашо Попов да успее, защото ще успее не ЦСКА, а българският спорт. Готов съм да стана лидер на нещо, наистина да убедим управляващите, че трябва закон за спорта.”

Пълното изказване на Тити Папазов, чуйте в звуковия файл...