„Факт е, че е неприятен моментът. Аз приемам националния отбор като едно семейство. В живота на всяко едно семейство понякога има някакъв проблем. Невъзможно е всичко винаги да върви гладко. Това е част от ежедневието, когато са събрани много хора с различни характери”, заяви помощник треньорът на националния ни отбор по баскетбол Тити Папазов по повод избухналия скандал в лагера на мъжкия ни тим и отстраняването на Калоян Иванов.

„Близнаците са по-емоционални от другите. Има хора в отбора, които сигурно много тежко изживяват като ги сменят, като са недоволни от тях, като играят слабо. Близнаците са по-емоционални и го изразяват по по-различен начин. Това не ги оправдава естествено. В случая, когато Пини е реагирал остро относно Калоян и то е станало в съблекалнята, когато аз съм чакал статистиката, той просто е казал съвсем със спокоен тон на Калоян, че второто полувреме трябва да остане в съблекалнята. Това е преминало без всякакво напрежение. Всички в отбора са го приели за нещо естествено. При това положение нещата нямаше да се развият по-негативна посока, ако не бяха последвали още реакции”, коментира още Тити.

Папазов очаква, че Деян Иванов ще размисли и ще се появи на тренировката в сряда вечер: „Ние обаче все още не можем да бъдем категорични. Някой е казал, че Деян няма да дойде. Аз не искам да ставам адвокат нито на Пини Гершон, нито на Деян Иванов и Калоян Иванов. Факт е, че такива нещата се случват. В последните 7-8 години, в които съм близо до националния отбор, аз не помня нещо подобно и затова е малко по-шокиращо, но това са неща, които се случват. Има реакции. Смятам, че разумът ще надделее. В края на краищата голямата цел и доброто представяне на отбора ще бъде водещо за всеки един от нас. И всеки ще подтисне собственото си его в името на това да направим най-доброто за България. Не мога да не бъда притеснен, но вътрешно в себе си съм убеден, че Деян ще бъде на тренировка в сряда, защото той не е освобождаван, нито пък има някакви проблеми с него. Проблемът е с Калоян. Лично мое мнение е, че и той е разрешим. Всеки в живота може да сбърка. Има грешка, има и прошка. Важно е да се намери най-прекият и най-верният път, по който да се стигне до него.”