Преди изключително важния първи двубой на Берое от новия шампионат в Националната баскетболна лига  срещу тима на Черно море порт Варна, екипът на beroebasket.com потърси за коментар един от водещите играчи на „зелено-белите” Тихомир Желев, който в събота ще се изправи срещу своя бивш отбор. Ето какво заяви играчът на Берое преди домакинството срещу варненци:

- Тази събота стартирате сезона с домакинство срещу тима на Черно море порт Варна. Чувствате ли се готови за двубоя и успяхте ли да се сработите за малкото време, с което разполагахте? 
Все още има неща, върху които да работим и през следващите седмици, но мисля, че ще сме готови за мача в събота.

- Първият двубой от кампанията винаги е важен, особено когато е на домашната сцена.
Според мен всеки мач е важен и ще се борим за победа без значение срещу кого и къде играем. Основната ни цел е победим Черно море и мисля, че сме готови да го направим. 

- В съботния сблъсък ще се изправиш отново срещу твоя роден клуб. Има ли по-различна тръпка и мотивация у теб предвид този факт?
Да играя срещу Черно море и тази година за мен ще е малко по-различно. Но като погледна състава им – вече почти не са останали играчи, с които съм израснал, всеки е поел по свой собствен път.  Като цяло името Черно море винаги ще остане тръпка за мен.

Какви са личните амбициите на Тихомир Желев преди старта на новия шампионат в НБЛ?
Мисля че направихме добър отбор и съм сигурен, че ще се представим в пъти по-добре от миналия. Искам да побеждаваме и най-вече във важните мачове за Купата и плейофите да играем за медал. Знам, че ще е много трудно, но се надявам, че с много работа ще го постигнем.

Двубоят между Берое – Черно море порт Варна започва в  18:00 и ще се проведе в общинската зала Стара Загора.